TRABZON’UN YÖRESEL LEZZETLERİ HAYRAN BIRAKTI
Trabzon'un tanıtımı ve kentte turizmin 12 aya yayılması
amacıyla düzenlenen "Denizden Dağlara Trabzon" etkinliği
kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı.
Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve
Sanayi Odası ile Trabzon Turizm Konseyi tarafından düzenlenen “Denizden Dağlara Trabzon” etkinliği renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor.
Program kapsamında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören workshop etkinliğine;
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar
ve Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir
Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, Türkiye'nin ünlü
şefleri, köşe yazarları, sosyal medya fenomenleri, televizyon programcıları ve
çok sayıda davetli katıldı.
DAVETLİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI
Uzman Dr. Ender Saraç, programa katılan davetlilere, yöreye
ait "fasulyeli taflan çorba", "muşmulalı sorbe",
"Trabzon hurmalı sorbe", "ligarbalı sorbe", "mısır
unlu krep", "karalahanaya sarılmış hamsi", "kakaolu Trabzon
hurması" gibi lezzetleri hazırlayıp sundu. Hazırlanan yemekler, davetliler
tarafından çok beğenildi.
EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu
etkinlikte yaptığı konuşmada, “Denizden Dağlara Trabzon programı çerçevesinde
gerçekleştirilen workshop için bir araya geldik. Trabzon kadim bir şehirdir.
Bilinen 4 bin yıllık tarihi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir ve
biz bu şehrin kadim tarihini en iyi şekilde muhafaza edip gelecek nesillere de
aktarma gayretindeyiz. Tabi Trabzon’un gerek doğal güzellikleri gerek tarihi
mekanları sadece yurt içinden değil yurt dışından da birçok kişinin ilgisini
çekiyor. Ve şehrimiz özellikle son 20 yılda yaptığı büyük bir atakla turizm
anlamında da çok önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.
TURİZMİ VE TURİSTİ ÇEŞİTLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Bu yıl Trabzon’un turizmde adete zirve yılını yaşadığını
dile getiren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Trabzon, bilhassa körfez
ülkelerinden olmak üzere 700 binin üzerinde yabancı turisti yaz boyunca
ağırlamış ve çok önemli bir sorun yaşamamış bir şehir. Dolayısıyla turizm
altyapısı itibarıyla da önemli bir mesafe katettiğimizi düşünüyorum. Elbette
bizim de hedefimiz Trabzon’da hem turizmi hem turisti çeşitlendirmek hem de
turizmi daha uzun bir süreye yayabilmek ve turizmi sürdürülebilir kılmak.”
TRABZON GASTRONOMİSİNİ İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ
“Turizmi çeşitlendirebilmemiz ve sürdürülebilir kılmamız
için de gastronomi gibi Trabzon ve Doğu Karadeniz mutfağı gibi bir takım
araçlarla daha etkin daha faydalı bir şekilde yararlanabilmemiz lazım. Bu
manada hakikaten birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklara, o
medeniyetlerden bize miras olarak gelen mutfak anlamında çok imkanlar var.
Çeşitlilik çok fazla. Ülkemizin değişik yerlerinde gastronomi anlamında isim
yapmış insanlarla tanıştık. Onlar da ifade ettiler ki bunun üzerine çalışmaya
değer. İnşallah hep birlikte Trabzon Turizm Konseyi’nin organizasyonunda
Trabzon gastronomisini, mutfağını da önümüzdeki dönemde çok daha iyi noktalara
çok daha tanınan bilinen ve sırf bu gastronomiden yararlanmak üzere Trabzon’a
gelecek ziyaretçileri de oluşturacak biçimde bir gelişmeyi hep beraber
yaşayacağız.”
USTAOĞLU: ULUSLARARASI ARENADA TANINIR HALE GELMEK İSTİYORUZ
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise tarih ve kültür birikimi
yüksek olan Trabzon'un turizm alanında da önemli mesafe aldığını belirterek,
"İstiyoruz ki gastronomi alanında da uluslararası arenada tanınır hale
gelsin. Projenin buna katkı sağlayacağına inanıyor, emeği geçen herkese
teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
GÜNNAR: ÖNEMLİ ŞEHİRLER ARASINDA
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da Trabzon'un
gastronomide önemli şehirlerden biri olduğunu dile getirerek, "Özellikle
sebze ve tarla bitkileri konusunda çeşitli lezzetler bulunmaktadır. İnşallah
kente gelen Türkiye'nin ünlü şefleri, köşe yazarları ve televizyon
programcılarıyla bu lezzetleri tüm ülkemize sunacağız” dedi.
AYVAZOĞLU EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da Trabzon’un
kendine özgü ürünleri ve kendine has mutfak tatlarıyla sunumlar yapıldığı
projede emeği geçenlere teşekkür etti.