STRATEJİK PLAN

STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Stratejik Planlama Ekibinin ilk toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü’nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni geleceğe taşıyacak güçlü bir strateji kurgulamak üzere yürütülen “2025-2029 Dönemi Stratejik Plan” çalışmaları kapsamında Stratejik Planlama Ekibi ilk toplantısını, 7 Haziran Cuma günü gerçekleştirdi. Genel Sekreter Gürkan Üçüncü’nün konuşması ile başlayan toplantıya harcama yetkilileri, KTÜ Öğretim Görevlisi Murat Şahin ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Planlama İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan faaliyetlerine öncelik verdiğini belirten Genel Sekreter Üçüncü, bu kapsamda yürütülen çalışmalara harcama yetkililerinin sunacağı katkının son derece önemli olduğunun altını çizdi. KTÜ Öğretim Görevlisi Murat Şahin tarafından yapılan sunumda ise stratejik planlama süreci hakkında katılımcılara bilgi verilirken toplantı, fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

BEŞ YILLIK HEDEFLER ORTAYA KOYULACAK

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, belirlenen konu başlıklarına yönelik odak grup toplantıları ile devam edecek. Harcama yetkililerinden oluşacak odak gruplar; şehircilik, çevre, teknoloji ve yaşam kalitesi gibi tematik alanlarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni daha ileri taşıyacak analiz, değerlendirme ve öneriler üzerinde çalışacak.

Çalışmalar tamamlandığında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin beş yıllık hedeflerini ortaya koyan kapsayıcı bir stratejik planın ortaya çıkarılması hedefleniyor.