Evde Temizlik

Ücresiz Hizmet

Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olan “Evde Temizlik Hizmeti” hizmetimizle birlikte yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekibi 18 ilçede bu hizmeti vermektedir.

 

Kimler Faydalanabilir?

Yapılan sosyal inceleme sonucunda Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu tarafından yemeğe ihtiyacı olduğu tespit edilen bireyler faydalanabilir.

 

Nasıl Başvurulur

Muhtar, akraba veya ikamet ettiği çevredeki kişiler tarafından ihbar edilerek, kurumsal yazışma, kişinin kendisi veya yakını tarafından yüz yüze görüşme, dilekçe ya da TİKOM 153 üzerinden tarafımıza başvuru yapılmaktadır.

Evrakları temin edilen dosyalara talepleri açılarak, sosyal inceleme uzmanlarımız tarafından hanelere tespit düzenlenmektedir. Tespit sonrasında hazırlanan rapor doğrultusunda incelemesi yapılan hane ve bireylerin durumu Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu ile görüşülüp, hizmete uygun olup olmadığı kararı alınmaktadır.

 

Evde Temizlik Hizmetinin Verilmesi

Yardımları başlatılan hanelere ayda bir kereye mahsus temizlik hizmeti verilmektedir.

 

 

Başvuruların Değerlendirilmesi

(1) Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülür.

(2)     Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu Yönetmeliğin 6’ncı maddesi doğrultusunda müracaatta bulunan vatandaşlar hakkında düzenlenen değerlendirme formları ve tetkik raporu doğrultusunda aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurularak yardımın yapılıp yapılmamasına karar verir.

a) Ailenin kayıtlı net geliri,

b) Ailenin barınma durumu,

c) Başka kurumlardan alınan yardımlar,

ç) Aile bireylerinin iş durumu ve ailede yaşayan kişilerin sayısı,

d) Taşınır taşınmaz mal durumu,

e) Varsa engellilik, kronik rahatsızlık ve 65 yaş üzeri olma durumu,

f) Doğal afetlerden zarar görme durumu,

g) Vergi mükellefi olup olmadığı,

ğ) SGK kaydının olup olmadığı,

h) Değerlendirme Kurulu takdir yetkisi.

 

Başvuruların Sonuçlanması

Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu tarafından alınan kararlar bireylerin telefonlarına SMS yoluyla bildirilmektedir. Olumlu değerlendirilen dosyalara 1 (bir) yıllık karar alınmaktadır.