TRABZON’DA  ‘BALIKÇILAR SOKAĞI’ OLMALI

Trabzon Ticaret Borsası’nın Karadeniz’de balıkçılığın sürdürülebilir hale gelmesi için düzenlediği organizasyona Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da katıldı.  Ataman “Şehrimizde balık tüketmek için bir sokağımız yok. Balıkçılar sokağımız olmalı” dedi.

Dünyanın en verimli denizleri arasında yer almasına rağmen son yıllarda balık tür ve miktarlarında önemli azalmanın yaşandığı Karadeniz’de, balıkçılığın sürdürülebilir hale gelmesi için farklı bir organizasyon düzenlendi.
Trabzon Ticaret Borsası’nın 3T Tarım-Ticaret-Turizm hedefli ‘12x12 Karadeniz Toplantıları’  kapsamında 6’ncısı düzenlenen organizasyon, Trabzon’un balıkçılıkta öne çıkan Faroz mevkiinde bulunan balıkçı barınağına demirleyen Mavi Saray gemisinde gerçekleştirildi.

Organizasyonda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, “Benim bu konuda sadece Başkan Vekili olarak değil, Tarım Bakanlığının eski bir mensubu ve bir ziraat mühendisi olarak söyleyeceklerim olmalıdır diye düşünüyorum. Şimdi 'rastgele' diye başlanılan, 'rastgele' diye temennide bulunulan bir sektörü konuşuyoruz. Bu sene balık şu kadar çoktu, bu kadar azdı, 7 santimetreydi, 9 santimetreydi tartışmalarından bağımsız olarak bu işle uğraşanları gördüğümüzde ne diyoruz 'rastgele.' Peki, rast gelmeyenin önündeki engeller nelerdir? Bunu da kendi içinde değerlendirmek durumundayız” diye konuştu.

“Tüm sektör çalışanlarına biz de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak rastgele diyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Vekili Ataman “Tüketim noktasında da belediye olarak bize düşen şeylerin olduğu kanaatindeyim. Sektörün de kendisini biraz sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Mesela bizim alabalık dışında iç bölgemizde tüketim noktamız hemen hemen hiç yok. Yani satış noktalarımız yok. Şehirde bir balık tüketme sokağımız yok. Karadeniz’de yakalanan balığın ve sadece balıkçıların bulunduğu bir ‘Balıkçılar Sokağı’mız olmalı. Bizim bu manada Büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapacağımızı bilmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Organizasyona Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalioğlu, Trabzonlu balıkçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

TARİH : 07.12.2019