Milletimiz Pazar günü sürekli istikrarı oylayacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu dün akşam gerçekleştirilen “Spor Camiası Buluşması”nda Trabzon spor camiasının kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı değerlendirmede mevcut sistemin 1960’den itibaren sürekli olarak tıkandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin istikrarı sağlayacağını söyledi.

ŞER ODAKLARI BU DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYOR

Değerlendirmesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yalnızca yönetim sistemi değişikliğini içerdiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettikleri gibi ‘evet’ diyende ‘hayır’ diyende saygındır, vatandaşlarımız en doğru kararı verecektir. Bu Anayasa değişikliği ile yapılmak istenen sadece hükümet olma şeklinin değiştirilmesidir. Çünkü ülkemiz için, vatanımız ve milletimiz için devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi gerekmektedir. PKK, siyasi uzantısı HDP, FETÖ, DHKP-C, YPG gibi tüm millet düşmanları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin karşısında birleşmiştir. Herkesin kararına saygı duymak ile birlikte, bu durumu kamuoyuna hatırlatmak hakkımızdır” diye konuştu.

İFTİRALARLA ENGEL OLMAK İSTİYORLAR

Başkan Gümrükçüoğlu değerlendirmelerinde şunları kaydetti: “Birileri çıkıyor, vatanımızın milletimizin hayrına olan bu önemli değişikliğe iftiralarla, halkımızın kafasında soru işaretleri bırakarak mani olmak istiyor. Eyaletlerden bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Anayasa değişiklik maddelerinde asla ve kata böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi, bu değişiklikler her yönüyle ülkemizin birlik ve beraberliğinin temini ve güçlendirilmesi için yapılmaktadır. Anayasamızın ilk dört maddesi bellidir. Vatanımız tek bir vatandır. Bu dört madde, değiştirilmesi dahi teklif edilemez olan anayasa maddeleridir. Bu dört madde açık açık korunurken böyle bir iftiraya kimler inanabilir? Anayasanın ‘değiştirilmesi dahi teklif edilemez’ maddelerine rağmen bunu kim teklif edebilecekmiş. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Şer odakları iftiralar ile Devletimizin ve Milletimizin yararına olan bu değişikliğe mani olmaya çalışadursun, bu 18 madde tamamen hükümet etme sistemine getirilen bir düzenlemedir. Hükümet etme sistemi 1946’daki çok partili hayata geçişten beri doğru yürüseydi, tıkanmasaydı bu değişikliklere gerek olmayacaktı.

AZİZ TÜRK MİLLETİ GEREĞİNİ YAPACAKTIR

1961 yılında Başbakanımızı, Dışişleri Bakanımızı ve Maliye Bakanımızı idama gönderdik. 1971’de 12 Mart muhtırası ile Millet Meclisinin diskalifiye edilmesi yaşandı. 1980’de ihtilalle birlikte Meclise son verildi. Sonra 28 Şubat post-modern darbesi geldi. Sonra ihtilallerin vesayet yoluyla; yargıyla, savcıyla yapılması şeklinde yargı ihtilalleri yaşandı. Son olarak da 2016’nın 15 Temmuz’unda beyinleri yıkanmış, birer piyon ve vatan haini haline getirilmiş olanlarla yine askeri ihtilal denendi. Yani mevcut hükümet etme sistemi yürümedi. İşte değiştirilmek istenen budur, hükümet etme sistemidir ve aziz Türk Milleti 16 Nisan’da gereğini yapacaktır.

ÜLKEMİZDE SÜREKLİ İSTİKRAR TEMİN EDİLECEK

Biz neyle hizmet ediyoruz? Siyasi istikrar ve ekonomik istikrarla değil mi? Bir zamanlar asla tek hanelere düşmeyen enflasyonlar sürekli yükselen döviz fiyatları neyle dengelendi? Siyasi istikrar ve ekonomik istikrarla dengelendi. Bunu sağlayan ne? 15 senedir istikrarlı hükümetlerin olabilmesi. Yani 15 yıldır koalisyonlara muhtaç ve mecbur olmadan yönetilen Türkiye 15 sene öncesinin 4 misline ulaştı mı? 100 yıl önce sultan Abdülhamit tarafından planlanan Boğaz Köprüsünün denizin altından geçişi şimdi yapılıp bitirildi mi? 30-40 yıldır hayalini kurduğumuz Körfez Geçişi bu istikrar sayesinde yapılıp 2 yılda bitirilmedi mi? Peki o zaman nedir derdimiz? 2015 seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olmadı? Hükümet kurulabildi mi? Kurtulsaydı yaşayacak mıydı? Bizim tarihimizde kurulan hükümetleri yıllara böldüğümüzde her bir hükümete 16 ay hükümet etme süresi kalıyor. Yani bir hükümet 16 ay hüküm sürüyor. Böyle bir ülkede istikrardan, kalkınmadan söz edilebilir mi? İşte 18 maddelik Anayasa değişikliği ile yapılmak istenen çok daha demokratik bir şekilde, ülkemizin istikrarlı bir yöntemle yönetilmesini temin etmektedir.

14.04.2017