Gümrükçüoğlu, Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kardeş şehri olan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kapsamında kutlama mesajı yayımladı.

Gümrükçüoğlu mesajında, Anadolu'nun dört bir yanına bağımsızlık için öncü olan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü gururla ve coşkuyla idrak edildiğini belirtti. Maraş'ın kahraman evlatlarının, Trabzonlular gibi vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu destanla Maraş halkı, 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz' diyerek milletçe verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Maraşlı hemşehrilerim bu kahramanlıkla ne kadar gurur duysalar azdır. Bu kahraman şehrin evlatları, kardeş şehirleri Trabzon’da olduğu gibi 15 Temmuz hain kara gecesinde de bir kez daha sahneye çıkmış, vatan hainlerine en güzel şekilde ders vermiştir. 500 yılı aşkın gönül bağı ve İslam’ın Trabzon'da yayılmasındaki rolü ile Trabzon'un tarihinde ayrı bir yere sahip olan kardeş şehri olmaktan gurur duyduğumuz Kahramanmaraş'ın kurtuluş gününü en kalbi duygularla kutluyor, Maraşlı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.”

Gümrükçüoğlu, Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü kapsamında, Sütçü İmam, Abdal Halil Ağa, Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Arslan Bey, Avukat Mehmet Ali Kısakürek, Şehit Evliya, Mıllış Nuri, Yörük Selim, Senem Ayşe, Muallim Hayrullah, Doktor Mustafa, Çakmakçı Sait, Çuhadar Ali ve bütün kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle andı.

13.02.2017