BAŞKAN ZORLUOĞLU: “TRABZON GENEL BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY ALACAK”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı 4. oturumunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde büyükşehir belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un ilerleyen dönemde genel bütçeden daha fazla pay alacağını açıkladı.

Başkan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine katıldıkları toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitabından sonra büyükşehir belediye başkanlarının da söz aldığını kaydeden Zorluoğlu, “Toplantıda söz alan başkanlar arasında ikinci konuşmacıydım. Kaynak meselesini gündeme getirdim. Hem genel bütçeden belediyelere gönderilen payın artırılması gerektiğini, hem de bu payın gönderilme sisteminde değişiklik yapılarak, belediyeler arasındaki gelir dengesizliğinin giderilmesi gerektiğini söyledim. Ama aynı zamanda öz gelirler bakımdan belediyelerin güçlendirilmesi gerektiğini de ifade ettim. Bu konuda bir komisyon kurulmasını önerdim. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuya sıcak baktı ve ilçe belediyelerinin de komisyonda yer almasını istedi. Kurulacak komisyonda hem iktidar partisinin hem muhalefet partilerinin belediye başkanları ile bakanlıklardan temsilciler olacak” dedi.

Başkan Zorluoğlu, Ankara’daki toplantı hakkında bilgi verdikten sonra geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesinin 6 aylık çalışmaları hakkında sorulan soruları cevapladı. Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin değişmediğini ve değişmeyeceğini vurgulayan Zorluoğlu şöyle devam etti:

“Bizden önce başlayan 3 aşamalı proje. Şehre değer katacağını düşünüyorum. Dolgu alanlarını artırma taraftarı değiliz. Ancak başlamış projeyi devam ettirmek, devlette devamlılık esası gereğidir. Gülcemal ile ilgili dün de Ulaştırma Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan ile görüştüm. Tahkimat konusunda ihtiyaçlarımızı dile getirdim.”

Akyazı Stadyumu’nun tehlike arz ettiği yönünde ellerinde bilimsel bir rapor olmadığını açıklayan Başkan Zorluoğlu, “Bu daha ziyade halk arasında konuşulan, herkesin kendine göre bir şeyler söylediği husus. Ama öneriyi destekliyorum. Orayla alakalı daha bilimsel, herkesi tatmin edecek bir raporun hazırlanmasında mahsur yoktur. Öte yandan Yavuz Selim Bulvarı’nda (Tanjant yolu) yapımı devam eden katlı otoparkın kapasitesinin artırılması için ben de bir araştırma yaptım. Ancak bunun mümkün olmadığı kanaatine vardık. Başlamış projeyi devem ettiriyoruz. Otogar projesinin yeri; şuanda Trabzon’da en uygun yer olarak belirlendi. Bu konu hakkında tüm riskler dikkate alınıyor. Botanik parkta maalesef bir otopark olmadığını gördük. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışmamızı başlattık ve şuanda inşaatı devam ediyor” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı 4. oturumu, Başkan Murat Zorluoğlu’nun; kale surlarının aydınlatılması, kent merkezinde yapılacak millet bahçesinin doğu yakasında kültür merkezi planlaması ve Çömlekçi Mahallesi kentsel dönüşüm konularına da değindiği konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

11.09.2019