30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 97. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Başkomutanlık Meydan Muharebesinden zaferle ayrılan Türk ordusunun 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da yazdığı destanın 97. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik önündeki alanda düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Valilik makamındaki tebrikat ile devam etti. Daha sonra alana dönen il protokülü, günün anlam ve önemini içeren konuşma sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının gösterisini vatandaşlarla birlikte ilgiyle izledi. Öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli sportif gösterilerin de beğeni topladığı tören, resmigeçit ve selamlama ile sona erdi.

Zafer Bayramı kutlamalarına; Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Ahmet Burak Yürüten, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın yanı sıra, il protokolü, öğrenciler, askerî erkan, emniyet güçleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

02.09.2019