CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “TRABZON’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’ndeki temasları sırasında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde büyükşehir belediyeleri arasında en çok oy alan 5. il olan Trabzon’u da ziyaret etti.

Memleketi Rize’den Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte ilk olarak Tonya ilçesi Erikbeli mevkisinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve eşi Suna Ataman tarafından turizme kazandırılan Foleya Mountain Resort Otel'in açılış törenine katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, böyle mutlu bir anı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve bu adımı attıkları için otelin sahibi Atilla Ataman ve eşi Suna Ataman'ı kutladı.

Dualar eşliğinde yapılan açılışın ardından oteli gezerek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kent merkezine geçerek, Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen 1 milyar 365 milyon TL değerindeki 216 eserin toplu açılış töreni öncesinde, alanı dolduran Trabzonlulara hitap etti.

Ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmeleri sonrasında, Trabzon’a eğitimden sağlığa her alanda hizmet ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon’un çehresini değiştirdik. Her alanda cazibesi arttı ve artacak. Toplam 64 istasyondan oluşan 52 km’lik raylı sistemle şehir ulaşımında da yepyeni bir devrim yapmaya hazırlanıyoruz. Görüldüğü gibi Trabzon’un ülke ve bölgemizde hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Trabzon şehir geçişi yolunun yatırım tutarı 412 milyon TL olan bir bölümünü daha hizmete açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon’a nefes aldıracak bu projeyi ilk gününden beri yakından takip ediyorum. Yolun açılan her etabıyla Trabzon sadece trafik bakımından rahatlamakla kalmıyor yeni cazibe alanlarına kavuşuyor.  Büyükşehir Belediyesinin 326 milyon TL yatırım yaparak şehirde gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmasıyla Trabzon’un her köşesine ulaşmak daha kolay olacak. İçme suyundan kanalizasyona, spor tesislerinden, restorasyonlara kadar yine büyükşehir belediyemizin hayata geçirdiği çok sayıda projenin resmi açılışını da Uzungöl’ün temizlik çalışmalarının resmi açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Ortahisar Belediyemizin hizmet binası ile Pelitli’de yapılan 301 konutu bugün hizmete açıyoruz” diye konuştu.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini önceki gün imzaladığını da anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek teknoloji ürünlerin üretileceği, istihdam sağlayacak bu bölgeyle şehrimizin sanayisine yeni enerji kazandıracağız. 17 yılda Trabzon’da 30 katrilyon liralık yatırım yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Muhteşem stadımızın yanına şehir hastanesi yapacağız. Bu şehir hastanesiyle Trabzon çok farklı hale gelecek. Havalimanında yolcu trafiğindeki artış bu gerçeği göstermektedir. Zigana Tüneli’yle şehrimizi ticarette ve sanayide çok daha ileri bir yere taşıyoruz. Kanuni Bulvarı ve Akyazı Sahil Bağlantı projesi, Trabzon için başlı başına bir devrimdir. Bugün bu projenin bir parçasını daha hizmete açtık. Kalan kısımlarını da inşallah tamamlandıkça etap etap hizmete sunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da belediye hizmet ve projelerinden söz ettiği konuşmasında, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, katılıma ve ortak akla kıymet veren, ehliyeti ve liyakati öne çıkaran yeni yönetim anlayışları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çerçevesini çizdiği gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergilemek için çalıştıklarını söyledi.

Trabzon’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iki konuda daha teşekkür etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, fındık fiyatlarını hem sezondan önce, hem de üreticiyi, taraflı tarafsız her kesimi memnun edecek şekilde fındık fiyatı açıklaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hemşehrileri adına teşekkür etti.

Trabzon Endüstri Bölgesi kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından da büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Başkan Zorluoğlu, “Trabzon için çok önemli bir karardı. İnşallah bu projeyi hayata geçirdiğimizde şehrimizin işsizlik meselesine ciddi bir çözüm bulacağız. Daha nice eserlerin açılışını yine hep birlikte yapmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyor, yeni yatırımların, Trabzon’umuza uğurlu kademli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beraberindeki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Dr. Adnan Günnar, Avukat Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile gerçekleştirdiği açılışın ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını da ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye şeref defterini de imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Trabzon’da son olarak Araklı ilçesinde bir restoran açılışına katılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde memleketi Rize’ye döndü.

26.08.2019