ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI TURHAN, TRABZON’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI TURHAN, TRABZON’DA BİR DİZİ ETKİNLİĞE KATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen Harekete Geçme Çalıştayı’na katılmak üzere geldiği Trabzon’da, yapımı süren Kanuni Bulvarı’nda incelemelerde bulunduktan sonra Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin ilk uygulaması için düzenlenen programa da katıldı.

Sabah saatlerinde geldiği memleketinde, ilk olarak Kanuni Bulvarı’nın Boztepe’deki tünel inşaatında ve bulvarın Karşıyaka bölgesindeki çalışma alanında incelemelerde bulunan Bakan Turhan, buradan Akçaabat ilçesine geçti.

Pilot bölge olarak belirlenen Trabzon’da ilk kez uygulamaya konulan ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile PTT AŞ iş birliği ile başlatılan Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Turhan, “Yaklaşık bir yıl önce PTT Genel Müdürlüğümüz ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğümüz imzaladıkları iş birliği protokolü ile tarım kartı hayata geçirmeye karar vermişlerdi. Amaç çiftçimizin yükünü hafifleterek üretime katkı sunmaktı elbette. Bugün burada bir yıl önce atılan müşterek tohumun bugün meyveye durduğunu görüyoruz, tanık oluyoruz. Tohumu atan iki güzide kuruluşumuz PTT ve Tarım Kredi" diye konuştu.

Yaptığı konuşmada yapımı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi’nde incelemelerde bulunduğunu da aktaran Bakan Turhan, son günlerde medyada projenin bazı kesimleriyle ilgili haberler yer aldığını hatırlatarak, “Bu projenin bazı kesimlerinde Trabzon’umuzun görsel güzelliklerinde oluşturduğu çirkinliklerden bahsedildi. Bu tabii herkesin kendi bakış açısı olabilir. Biz geçmişte bu bölgede Karadeniz Sahil Yolu’nu yaptık. Yapım çalışmaları sırasında bu tür büyük projeleri hepiniz bildiği gibi bazı çevreye ve ulaşım hizmetlerinde insanların sosyal ve ekonomik yaşantısında bazı sıkıntılar vermiş olabilir ama bunlar geçici sıkıntılardır” ifadelerini kullandı.

Proje tamamlandığında Trabzon’a yakışan ve en iyi şekilde hizmet veren bir ulaşım altyapısı sağlanacağını vurgulayan Bakan Turhan, “Biraz sabır ve verilen rahatsızlıklara biraz tahammül bekliyoruz. Bu proje bittiğinde Trabzon’umuzun ana ulaşım akslarına önemli bir proje daha eklenmiş olacak” dedi.

Daha sonra, Ortahisar ilçesindeki Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen Harekete Geçme Çalıştayı’na katılan Bakan Turhan buradaki açıklamalarında ise, Ak Parti hükümetlerinin ülkemizde ulaşım ve altyapı alanında ortaya koyduğu hizmetlerden söz ederken, Türkiye için 20 bin 639 km bölünmüş yol, tüneller ve köprüler yaptıklarını belirterek, 17 yıldır gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Türkiye’nin en önemli meselelerinden birini bu çalıştay vesilesiyle Trabzon’da gündeme taşıdıklarını dile getirdi.

2000’li yılların başlarından itibaren ülkemizde önce mevzuat ve standartları belirleme anlamında sonra da uygulamalar anlamında büyük adımlar atıldığını kaydeden Başkan Zorluoğlu, projenin final raporunu, proje kapsamında oluşturulacak stratejik ve eylem planını merakla beklediğini bildirdi.

Başkan Zorluoğlu, büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri olarak bu farkındalık gününü de fırsat bilerek, meseleye bir bütün olarak yaklaşılması ve tüm projelerinde, tüm çalışmalarında engelli erişimine uygunluk aramaları gerekliliğini savundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bütün şehri bu gözle inceleyeceklerini, orta ve uzun vadeli planlarını yaparak, yolları, kaldırımları, otobüsleri, durakları engelli erişimine göre yeniden ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Trabzon’daki temaslarında, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Dr. Adnan Günnar, Avukat Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu da yer aldı.

01.08.2019